FAQ items aan het laden...
Slide Meer weten

MEER WETEN?

Stel hier een vraag, of laat een berichtje achter

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel deze pagina

FAQ

Algemene Voorwaarden

We sluiten overeenkomsten met regionale (semi)overheden en terreinbeherende organisaties voor de levering van biomassa. Die is altijd afkomstig uit doordacht en doelmatig beheer van houtopstanden. De biomassa wordt op lokale depots opgewerkt tot kwalitatief hoogwaardige brandstof en ingezet bij verbruikers in de directe omgeving. Het is dus nadrukkelijk niet zo dat Biomassa Fryslân gebruik maakt van hout, dat afkomstig is uit kappen van oerbossen, productiebossen, of dat het van heinde en verre wegkomt.

We zijn gespecialiseerd in het maken en interpreteren van beleid voor de groene omgeving. Daarom weten wij wat een boom nodig heeft om uit te groeien tot een baken in de omgeving. We willen voorkomen dat een boom onnodig wordt geveld of gekortwiekt, ziek wordt, schade aanricht, of om andere redenen vroegtijdig wordt gekapt. Wij kunnen daarom goed beoordelen welke leveranciers op een verantwoorde wijze met hun houtopstand omspringen.

Een biomassa-installatie is eigenlijk gewoon een Cv-ketel. Maar in plaats van aardgas wordt houtige biomassa gebruikt. Het grote verschil is dat gasleidingen aardgas tot aan de Cv-ketel brengen en biomassa over de weg wordt getransporteerd. Om de transportbewegingen te beperken is het verstandig om de brandstof in te zetten in dezelfde regio als waar het vandaan komt. Ook het handig om een voorraad brandstof te hebben. Voor het opslaan daarvan is ook ruimte nodig. Hoeveel opslagruimte precies nodig is, verschilt per situatie.